Oslava 60. výročia Fordu Mustang a premiéra jeho siedmej generácie na Slovensku

Oslava 60. výročia Fordu Mustang a premiéra jeho siedmej generácie na Slovensku

Slovenský zástupca značky Ford – Summit Motors Slovakia zorganizoval oslavu 60. výročia Fordu Mustang, na ktorej zároveň predstavil najnovšiu siedmu generáciu tohto legendárneho vozidla.

Importér značky Ford na Slovensku – Summit Motors Slovakia zorganizoval 30. mája 2024 na letisku v Žiline podujatie určené pre všetkých majiteľov Mustangov. Hlavným dôvodom tohto jedinečného eventu bola oslava 60. narodenín, ako i slávnostná premiéra najnovšej generácie Fordu Mustang na Slovensku.

 Na letisku v Žiline sa stretlo 135 Mustangov rôznych ročníkov a 270 návštevníkov 
 zo Slovenska, ale aj z Českej republiky. Viacero majiteľov Mustangov sa zúčastnilo aj úvodnej spanilej jazdy a na letisko do Žiliny prišli spoločne v jednej kolóne aut. Okrem slávnostnej premiéry Fordu Mustang GT a Fordu Mustang Dark Horse bol pre návštevníkov pripravený aj ďalší zaujímavý program, ktorý vyvrcholil pretekmi na štvrť míle a skúšobnými jazdami na nových Mustangoch. Program dopĺňali mnohé sprievodné aktivity, catering a hudobný koncert kapely Crownies.
 
 „Sme naozaj radi, že aj prostredníctvom tohto stretnutia sme mohli spoločne s majiteľmi a milovníkmi Mustangov osláviť 60. narodeniny tohto ikonického vozidla a zároveň na Slovensku predstaviť jeho najnovšiu siedmu generáciu. Mustang komunita je v našej krajine silná a nás teší záujem ľudí o toto vozidlo. Na akcii sme preto spolu s našimi obchodnými partnermi zorganizovali aj skúšobné jazdy na najnovších Mustangoch, čo bolo príjemným prekvapením pre všetkých zúčastnených,“ dodáva Ján Vrábel, riaditeľ predaja a marketingu Summit Motors Slovakia.

Nový Ford Mustang prichádza na Slovensko vo výbavách GT a Dark Horse. Výbava GT - kupé alebo kabriolet s motorizáciou 5.0L Ti-VCT V8 RWD, s výkonom 328 kW, šesťstupňovou manuálnou alebo desaťstupňovou automatickou prevodovkou. Výbava Dark Horse – kupé s motorizáciou 5.0L Ti-VCT V8 RWD, s výkonom 334 kW, šesťstupňovou manuálnou prevodovkou (Tremec) alebo desaťstupňovou automatickou prevodovkou. Toto najpredávanejšie športové auto sveta je na Slovensku dostupné od 59 900 €.

Spoločnosť Ford je globálna americká značka, pôsobiaca v Európe už viac ako 100 rokov, ktorá sa zasadzuje o slobodu pohybu, čo ide ruka v ruke so starostlivosťou o planétu i ľudí navzájom. Plán Ford+, ktorý spoločnosť realizuje spoločne s obchodnými divíziami Model e, Ford Pro a Ford Blue, urýchľuje v Európe jej prechod na čisto elektrickú a uhlíkovo neutrálnu budúcnosť do roku 2035. Spoločnosť sa posúva vpred prostredníctvom nových, odvážnych elektromobilov, navrhnutých s ohľadom na európskych vodičov a inovatívnych vďaka službám, ktoré pomáhajú ľuďom spájať sa, komunitám rásť a podnikom prosperovať. Medzi prevádzky zamerané na predaj a servis vozidiel Ford na 50 samostatných európskych trhoch patrí i spoločnosť Ford Motor Credit Company, divízia zákazníckych služieb Ford Customer Service Division a 14 výrobných závodov (osem podnikov s plnou majetkovou účasťou a šesť nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností) so štyrmi centrami v nemeckom Kolíne nad Rýnom, španielskej Valencii a v našom spoločnom podniku v rumunskom meste Craiova a tureckej provincii Kocaeli. Ford zamestnáva približne 34 000 ľudí vo svojich prevádzkach s plnou majetkovou účasťou a konsolidovaných podnikoch s účasťou iných spoločností a približne 54 000 ľudí, ak sa zarátajú aj nekonsolidované podniky v celej Európe. Viac informácií o spoločnosti, jej produktoch a službe Ford Credit nájdete na stránke corporate.ford.com.

O spoločnosti Summit Motors Slovakia
Summit Motors Slovakia je autorizovaným dovozcom osobných a ľahkých úžitkových vozidiel značky FORD pre Slovenskú republiku.