Spoločnosť Ford Pro zdvojnásobuje vedúce postavenie na európskom trhu ocenením Medzinárodná dodávka a pick-up roka

Spoločnosť Ford Pro zdvojnásobuje vedúce postavenie na európskom trhu ocenením Medzinárodná dodávka a pick-up roka

Spoločnosť Ford Pro získala dvojité ocenenie, a to cenu International Van of the Year (IVOTY) a International Pick-up Award (IPUA) za svoju novú dodávku Transit Custom a nový pick-up Ranger.
Spoločnosť Ford Pro získala ocenenia IVOTY a IPUA v tom istom roku trikrát - viac ako ktorýkoľvek iný automobilový výrobca - nasledujúc dvojité víťazstvá v rokoch 2013 a 2020. 
 
Ocenenia boli udelené počas špeciálneho ceremoniálu na veľtrhu úžitkových vozidiel Solutrans vo francúzskom Lyone a potvrdzujú pozíciu spoločnosti Ford Pro ako lídra na európskom trhu úžitkových vozidiel. 
 
Pri preberaní ocenení v mene spoločnosti Ford Pro povedal Tim Slatter- viceprezident pre produktové programy spoločnosti Ford: "Je to dôvod na hrdosť pre naše tímy Ford po celom svete, ktoré sa snažia dodávať zákazníkom produkty založené na kvalite. Sme radi, že porota ocenila prednosti našich najnovších úžitkových vozidiel, ktoré boli skonštruované s cieľom podporovať podnikateľské potreby zákazníkov vo všetkých profesiách."
Transit Custom získal titul IVOTY
 
Odborná porota zložená z 25 novinárov zaoberajúcich sa úžitkovými vozidlami zvolila za víťaza IVOTY 2024 úplne nový Transit Custom 1,2 od spoločnosti Ford Pro. Nová generácia dodávky Ford Pro (3), ktorá je lídrom v segmente, sa začala predávať v celej Európe začiatkom tohto roka a ponúka doteraz najširší výber variantov a zavádza jedinečné digitálne a zákaznícke funkcie.
 
Hans Schep, generálny riaditeľ Ford Pro Europe, povedal: "Sme veľmi hrdí na to, že porota IVOTY udelila toto prestížne ocenenie úplne novému Transitu Custom. Úplne nový Transit Custom, ktorý je poprednou jednotonovou dodávkou pre európskych zákazníkov, bol navrhnutý a skonštruovaný tak, aby spĺňal ich najrôznejšie potreby. Popri našom ocenenom dieselovom modeli budú mať zákazníci čoskoro na výber aj elektrické a PHEV verzie. Každý model je nabitý inováciami a superrýchlym pripojením k softvérovému ekosystému Ford Pro pre prevádzkyschopnosť, nabíjanie a produktivitu." 
 
Jarlath Sweeney, predseda súťaže International Van of the Year, povedal: "Gratulujem Fordu Transit za víťazstvo v súťaži International Van of the Year 2024. Je to už piatykrát, čo Ford Transit vyhral IVOTY, prvýkrát v rokoch 2001 a 2007 s vtedajším univerzálnym modelom.   Krátko po uvedení na trh si titul v roku 2013, v roku 2020 a teraz v roku 2024 zabezpečil samostatný jednotonový variant novej generácie - Transit Custom. Gratulujeme všetkým zainteresovaným k tomuto významnému úspechu." 
 
Transit Custom bol v minulom roku (3) najpredávanejšou jednotonovou dodávkou v Európe, ako aj celkovo najpredávanejším vozidlom v Spojenom kráľovstve (2021 a 2022). Úplne nový model sa vyrába v najmodernejšom montážnom závode Ford Otosan v Yeniköy v Turecku.
 
Ranger prináša domov prestížne ocenenie za pick-up
 
Po náročnom testovaní na povrchu a v teréne, ktoré porota IPUA uskutočnila začiatkom tohto roka v Grécku, si Ford Ranger (6,2) po tretí raz odniesol cenu IPUA - čím vytvoril nový rekord. 
 
Ranger je najglobálnejším produktom spoločnosti Ford; bol vyvinutý dizajnérmi a inžiniermi v austrálskom inžinierskom centre spoločnosti Ford, vyrába sa v šiestich továrňach Ford na štyroch kontinentoch a zákazníci si ho obľúbili  aj v Európe. Ranger je najpredávanejším pickupom v regióne už osem rokov a tvorí takmer polovicu všetkých predajov pickupov v Európe. (3)
 
Vďaka svojim terénnym schopnostiam, (7) zdokonaleným jazdným vlastnostiam 
 a bezprecedentnej úrovni konektivity a technológií je tento úplne nový model obľúbený 
 u firemných aj súkromných používateľov. Spoločnosť Ford Pro nedávno oznámila model Ranger PHEV(8) - prvý európsky pick-up s pohonom PHEV, ktorý spája schopnosť elektrického pohonu s pracovnou všestrannosťou modelu Ranger.
 
Ranger bol vyhodnotený ako víťaz porotou zloženou z odborných novinárov z Európy a tiež 
 z Južnej Afriky, kde sa nachádza závod Ford Silverton, kde sa Ranger vyrába pre zákazníkov 
 v Európe.  
 
Hans Schep povedal: "Sme veľmi radi, že porota IPUA ocenila Ford Ranger už po tretíkrát, čo svedčí o jeho trvalej príťažlivosti ako najobľúbenejšieho pick-upu v Európe za posledných osem rokov. Nový Ford Ranger má doteraz najkomplexnejšiu sériovú ponuku, ktorá zákazníkom ponúka kultivovanosť na ceste a terénne schopnosti vhodné na pracovné dni aj víkendy. Je pripravený na prácu aj zábavu."
 
Jarlath Sweeney, predseda poroty International Pick-up Award, povedal: "Spoločnosť Ford teraz dosiahla hattrick, keď so svojím najpredávanejším pick-upom Ranger získala tri ocenenia International Pick-up Awards. V tomto siedmom ročníku IPUA sa šiesta generácia modelu Ranger pridáva k titulom získaným v rokoch 2013 a 2020. Gratulujeme globálnemu vývojovému tímu spoločnosti Ford k vytvoreniu tohto výnimočného vozidla." 
(1) Ford Transit Custom EcoBlue diesel homologizované emisie CO2 178-296 g/km WLTP, homologizovaná spotreba paliva 6,8-11,3 l/100 km WLTP.
 
(2) Deklarované spotreby paliva/energie WLTP, emisie CO2 a elektrický dojazd sú stanovené podľa technických požiadaviek a špecifikácií európskych nariadení (ES) 715/2007 a (EÚ) 2017/1151 v poslednom platnom znení. Použité štandardné skúšobné postupy umožňujú porovnanie rôznych typov vozidiel a rôznych výrobcov. 
 
(3) Belgicko, Veľká Británia, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Írsko, Maďarsko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko, Turecko.
 
(4) Pre vzdialené funkcie sa vyžaduje FordPass Connect, aplikácia FordPass a bezplatná služba Connected Service (podrobnosti nájdete v podmienkach FordPass). Služba Connected a funkcie závisia od dostupnosti kompatibilnej siete. Rozvíjajúca sa technológia/celulárne siete/schopnosti vozidla môžu obmedziť funkčnosť a zabrániť fungovaniu pripojených funkcií. Služba Connected nezahŕňa Wi-Fi hotspot.
 
(5) Sedem európskych trhov - Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, Írsko, Taliansko, Španielsko a Spojené kráľovstvo. Alexa bude na podporovaných trhoch dostupná len v angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine a španielčine. Alternatívny trh nemôže mať prístup k službe Alexa napriek možnosti používať podporovaný jazyk. Ak chcú vodiči používať vstavanú Alexu, musia aktivovať funkciu FordPass Connect vo svojom vozidle pomocou aplikácie FordPass v smartfóne alebo v nastaveniach vozidla. Prístup k Alexe vyžaduje účet Amazon, systém SYNC 4 alebo SYNC 4A, FordPass Connect a bezplatnú službu Connected Service aktivovanú prostredníctvom aplikácie FordPass (podrobnosti nájdete v podmienkach FordPass). Môžu sa vyžadovať ďalšie produkty a nastavenie.
 
(6) Ford Ranger diesel homologované emisie CO2 217-340 g/km WLTP, homologovaná spotreba paliva 8,3-13,8 l/100 km WLTP. 
 
(7) Pred jazdou v teréne si vždy prečítajte návod na obsluhu, poznajte terén a náročnosť trasy a používajte vhodnú bezpečnostnú výbavu.
 
(8) Oficiálne homologizovaný dojazd, spotreba paliva a emisie CO2 budú zverejnené bližšie k dátumu predaja. V súlade s celosvetovým harmonizovaným skúšobným postupom pre ľahké vozidlá (WLTP). Cieľový dojazd viac ako 45 km možno dosiahnuť s plne nabitou batériou - v závislosti od existujúcej série a konfigurácie batérie. Skutočný dojazd sa môže líšiť v dôsledku rôznych faktorov (napr. poveternostné podmienky, štýl jazdy, profil trasy, stav vozidla, vek a stav lítium-iónovej batérie).