Zástupca značky Ford na Slovensku sa pripojil k Slovenskej asociácii pre elektromobilitu

Zástupca značky Ford na Slovensku sa pripojil k Slovenskej asociácii pre elektromobilitu

Zástupca automobilky Ford na Slovensku - Summit Motors Slovakia sa stal členom Slovenskej asociácie pre elektromobilitu, ktorá zastrešuje široké spektrum súkromného sektora v odvetví elektromobility na Slovensku.

Elektrifikácia v doprave je podstatná pri ochrane životného prostredia a uvedomuje si to aj spoločnosť Ford. Od roku 2026 má v pláne vyrábať len autá s elektrickým a plug-in hybridným pohonom. Do roku 2035 chce využívať obnoviteľnú elektrickú energiu z miestnych zdrojov, s čím súvisí aj výroba plne elektrických vozidiel v Európe. 
Summit Motors Slovakia sa ako oficiálny zástupca značky Ford na Slovensku pripája k plneniu týchto cieľov a realizuje kroky aj na regionálnej úrovni. Jedným z krokov je aj členstvo v Slovenskej asociácii pre elektromobilitu (SEVA). 

SEVA bola založená v roku 2012  a zastupuje svojich členov z radov technologických spoločností, prevádzkovateľov nabíjacej infraštruktúry, importérov automobilov, spoločností z odvetvia energetiky a ďalších sektorov. Medzi základné aktivity asociácie patrí budovanie povedomia o elektromobilite, participácia na príprave strategických opatrení v tomto odvetví, ale aj networking pre svojich členov a celkový prehľad o trhu.
 
 „Veríme, že členstvo v SEVA nám poskytne nielen odborné informácie, rady a prehľad o trhu, ale aj priestor pre vzájomnú spoluprácu a realizáciu politických odporúčaní,“ dodáva Ján Vrábel - riaditeľ marketingu a predaja Summit Motors Slovakia.