Slovenská premiéra dlho očakávaného Fordu Ranger Raptor

Slovenská premiéra dlho očakávaného Fordu Ranger Raptor

Summit Motors Slovakia oficiálne predstavil druhú generáciu obľúbeného Fordu Ranger Raptor.

Bratislava, 1. marca 2023 – slovenský zástupca značky Ford na Slovensku – Summit Motors Slovakia – oficiálne predstavil nový model -  Ford Ranger Raptor. Akcia sa uskutočnila v posledný februárový deň v priestoroch zážitkového centra pre popularizáciu vedy a techniky.

Vozidlo odprezentoval riaditeľ predaja a marketingu Ján Vrábel, ktorý okrem premiéry vozidla informoval o pripravovaných novinkách a plánoch značky Ford na najbližšie obdobie.  

„Sme potešení, že toto jedinečné vozidlo, ktoré je mimoriadne obľúbené u našich zákazníkov, dorazilo na slovenských trh a je dostupné u našich dílerov po celom Slovensku. Záujem zákazníkov bol hneď od spustenia predaja vysoký a neustále pretrváva,“  informoval Ján Vrábel.

Nová generácia Fordu Ranger Raptor prichádza na trh s viacerými vylepšeniami, medzi ktoré patrí napríklad: 

  • nový 3,0-litrový motor EcoBoost V6 s dvoma turbodúchadlami s výkonom 292 k a krútiacim momentom 491 Nm 

  • elektronicky riadený aktívny výfukový systém, ktorý poskytuje nastaviteľný zvuk motora 

  • sedem voliteľných režimov jazdy a prepracované odpruženie s 2,5-palcovými vnútornými obtokovými tlmičmi FOX® Live Valve z dielne divízie Ford Performance

  • nový pokročilý permanentný pohon všetkých štyroch kolies, ktorý tvorí elektronicky riadená voliteľná dvojstupňová rozdeľovacia prevodovka a samosvorný predný a zadný diferenciál.
 
„ Aj vďaka všetkým vylepšeniam zvyšuje Ford Ranger Raptor latku produktovej kvality veľmi vysoko, čím opäť potvrdzuje svoju jedinečnú pozíciu na trhu,“ dodáva produktový manažér Vladimír Kravec. 

O spoločnosti Summit Motors Slovakia:

Summit Motors Slovakia je autorizovaným dovozcom osobných a ľahkých úžitkových vozidiel značky FORD 
pre Slovenskú republiku. 

O spoločnosti Ford Motor Company:

Ford Motor Company je globálna spoločnosť so základňou v meste Dearborn v americkom štáte Michigan. K jej hlavným oblastiam podnikania patrí projektovanie, výroba, marketing, predaj a servis komplexného radu osobných automobilov, nákladných vozidiel, SUV a elektrifikovaných vozidiel značky Ford, ako aj luxusných vozidiel značky Lincoln. Zároveň poskytuje aj finančné služby prostredníctvom spoločnosti Ford Motor Credit Company a aktívne sleduje nové príležitosti na rozšírenie svojho podnikania investíciami do oblastí elektrifikácie, autonómneho riadenia a mobility. Spoločnosť Ford má približne 173 000 zamestnancov po celom svete. Viac informácií o spoločnosti Ford, jej produktoch a spoločnosti Ford Motor Credit Company nájdete na internetovej stránke www.corporate.ford.com.

Spoločnosť Ford of Europe sa zaoberá výrobou, predajom a servisom vozidiel značky Ford na 50 individuálnych trhoch a má približne 34 000 zamestnancov vo svojich podnikoch s plnou majetkovou účasťou. Celkovo pre spoločnosť pracuje približne 55 000 ľudí, ak sa zarátajú aj podniky s účasťou iných spoločností a nekonsolidované podniky. Okrem spoločnosti Ford Motor Credit Company prevádzkuje spoločnosť Ford Europe divíziu Ford Customer Service Division a 24 výrobných závodov (16 podnikov s plnou majetkovou účasťou alebo konsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností a 8 nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností). Do Európy boli prvé automobily značky privezené v roku 1903, teda v tom istom roku, v ktorom bola spoločnosť Ford Motor Company založená. Výroba sa v Európe začala v roku 1911.