2022-11-29

Najpredávanejší pickup v Európe prichádza vo výbave Platinum

Najpredávanejší pickup v Európe prichádza vo výbave Platinum

  • Špičková nová verzia Ranger Platinum, ktorá stojí na čele v segmente pickupov v tomto regióne, nastavuje nový štandard pre luxus vo svojej kategórii.

  • Model Ranger Platinum s prémiovým interiérom, pokročilými možnosťami konektivity a novým, výkonným 3,0-litrovým V6 turbodieselovým motorom prináša pohodlie, kultivovaný výkon a ťažné schopnosti.

  •  Dominantný a moderný model Ranger Platinum možno objednať už teraz, pričom dodávky európskym zákazníkom sú naplánované na koniec jari 2023.
Bratislava, 29. novembra 2022 – Divízia Ford Pro dnes predstavila pickup Ranger Platinum(1) s mimoriadne vysokou výbavou, ktorý luxus vozidiel z rodiny Ranger pozdvihuje na novú úroveň.
 
Nový Ranger Platinum stojí na vrchole ponuky cestných vozidiel a pripája sa do radu najpredávanejších európskych pickupov(2) novej generácie. Exkluzívne detaily exteriéru a povrchových materiálov zdokonaľujú charakteristický dizajn modelu Ranger, ktorý dopĺňa štýlová a moderná kabína čalúnená kožou.
 
Výkonný 3,0-litrový V6 turbodieselový motor s výkonom 240 k a pohonná sústava skonštruovaná so zameraním na kultivovanosť spoločne poskytujú nenútený, hladký výkon počas jazdy na ceste, a rovnako aj výnimočný krútiaci moment pre spoľahlivé prevážanie nákladu a ťahanie prívesu s hmotnosťou až do 3 500 kg(3).
 
„Ford Ranger nastavil latku pre výkon, univerzálnosť a schopnosti v segmente pickupov a teraz ju stanovuje aj pre luxus. Úžasná nová verzia Platinum bude vyhovovať zákazníkom, ktorí vyžadujú pohodlie a technológie známe z luxusných osobných áut, ale chcú mať istotu odolnosti a všestrannej produktivity, vďaka ktorým je Ranger neustále na čele ako najpredávanejší pickup v Európe,“ povedal Hans Schep, generálny riaditeľ divízie Ford Pro pre Európu.
 
Európske objednávky pre Ranger Platinum sú už spustené. Začiatok výroby nového modelu je naplánovaný na marec 2023, pričom prvé vozidlá si zákazníci prevezmú koncom jari.

Najluxusnejší Ranger od divízie Ford Pro v histórii

 
Ranger Platinum je k dispozícii výhradne ako päťmiestny model s dvojitou kabínou. O pohon sa stará 3,0-litrový turbodieselový motor V6 s výkonom 240 k a krútiacim momentom 600 Nm, ktorý sa v Severnej Amerike montuje aj do luxusných SUV a pickupu F-150. Výkon sa prenáša prostredníctvom nového elektronicky riadeného systému permanentného pohonu všetkých kolies v kombinácii s 10-stupňovou automatickou prevodovkou od spoločnosti Ford s adaptívnym radením a prepracovanými silentblokmi kvôli zníženiu hluku a vibrácií.
 
Výsledkom je uhladený, dynamický a sebavedomý výkon bez ohľadu na podmienky a veľkorysá maximálna hmotnosť brzdeného prívesu na úrovni 3 500 kg. Vozidlo má okrem toho skvelú nosnosť podobne ako všetky pickupy z rodiny Ranger, vrátane užitočného zaťaženia presahujúceho jednu tonu(4).
 
Exteriér modelu Ranger Platinum sa vyznačuje mohutným a funkčným štýlom rodiny pickupov Ranger s dodatočnou dômyselnosťou. Nový model sa v hierarchii nachádza nad verziou Wildtrak s vysokou výbavou, ktorá v predchádzajúcej generácii Ranger tvorila 60 percent európskych predajov.
 
Jedinečná mriežka chladiča a nová hladká chrómová povrchová úprava exteriérových detailov modelu Ranger Platinum vytvárajú neobyčajný prvý dojem, ktorý podporujú nové 20-palcové, strojovo opracované zliatinové disky kolies s tmavými lesklými prvkami. Medzi ďalšie prémiové funkcie patrí mäkké zatváranie dverí batožinového priestoru, zatmavené sklá a charakteristické denné svetlá posadené v maticových LED svetlometoch. Strešné nosiče v štandardnej výbave dodávajú tomuto vozidlu cieľavedomý vzhľad a dodatočné praktické vlastnosti.
 
V interiéri modelu Ranger Platinum sa spája luxusná kožou čalúnená kabína s inteligentnými technológiami, ktoré uľahčujú život. Vodič a spolujazdec sedia na prémiových, perforovaných a prešívaných kožených sedadlách elektricky nastaviteľnými v 10 smeroch s vyhrievaním a chladením, ozdobených štýlovým kontrastným prešívaním. Honosný dizajn dopĺňajú textúry z tmavého javorového dreva s otvorenou štruktúrou. Upokojujúcu atmosféru pomáha vytvárať sofistikované náladové osvetlenie interiéru.
 
V technológiami nabitom kokpite sa nachádzajú dve 12-palcové obrazovky: plne digitálny prístrojový panel pred vodičom nahrádza tradičné ukazovatele a prostredníctvom dotykovej obrazovky otočenej na výšku sa ovláda výkonný systém konektivity a zábavy Ford SYNC 4A(5). V štandardnej výbave modelu Ranger Platinum je aj audiosystém B&O s ôsmimi reproduktormi(6) a bezdrôtová nabíjačka zariadení(7). Dokonalú konektivitu zabezpečuje modem FordPass Connect v štandardnej výbave, ktorý umožňuje bezdrôtovú aktualizáciu viacerých modulov vozidla v budúcnosti pomocou softvérových vylepšení Ford Power-Up.
 
Okrem komplexných a pokročilých asistenčných systémov vodiča, ktoré sú vo výbave verzie Ranger Wildtrak, je modelový rad Platinum vybavený aj aktívnym parkovacím asistentom s asistentom pri vychádzaní z parkovacieho miesta(8), systémom monitorovania mŕtveho uhla so systémom upozornenia na križujúce vozidlá a funkciou kompenzácie prívesu, výstrahou a asistentom pri zmene jazdného pruhu a 360-stupňovou kamerou v štandardnej výbave.
# # # Poznámky # # #
 
(1) Ford Ranger s 3,0-litrovým vznetovým motorom V6 s 10-stupňovou automatickou prevodovkou má homologované emisie CO2 na úrovni 262 – 273 g/km (WLTP) a homologovanú spotrebu paliva 10,0 – 10,4 l/100 km (WLTP).
 
Uvedená spotreba paliva/energie podľa WLTP, emisie CO2 a elektrický dojazd sú stanovené podľa technických požiadaviek a špecifikácií Nariadení Komisie (ES) č. 715/2007 a (EÚ) č. 2017/1151 v znení posledných zmien a doplnení. Použité štandardné skúšobné postupy umožňujú porovnanie medzi rôznymi typmi vozidiel a rôznymi výrobcami.
 
(2)Rakúsko, Belgicko, Británia, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Španielsko, Rumunsko, Švédsko, Švajčiarsko, Turecko.
 
(3) Max. hmotnosť ťahaného prívesu sa líši v závislosti od nákladu, konfigurácie vozidla, príslušenstva a počtu cestujúcich.
 
(4) Maximálne užitočné zaťaženie sa líši a závisí od príslušenstva a konfigurácie vozidla. Nosnosť konkrétneho vozidla je uvedená na štítku na stĺpiku dverí.
 
(5) Neriaďte vozidlo, keď ste rozptýlení alebo používate prenosné zariadenia. Ak je to možné, používajte systémy s hlasovým ovládaním. Niektoré funkcie môžu byť zablokované, keď je vozidlo v prevádzke. Nie všetky funkcie sú kompatibilné so všetkými telefónmi. 
 
(6) BANG & OLUFSEN© 2021 a B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ a B&O™ sú registrované ochranné známky spoločnosti Bang & Olufsen Group. Licencia udelená spoločnosťou Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Všetky práva vyhradené.
 
(7) Voliteľne dostupné bezdrôtové nabíjanie Qi nemusí byť kompatibilné so všetkými mobilnými telefónmi.
 
(8) Funkcie asistencie pri jazde sú doplnkové a nenahrádzajú pozornosť vodiča, úsudok a nutnosť ovládať vozidlo. Nenahrádzajú bezpečnú jazdu. Podrobnosti a obmedzenia nájdete v používateľskej príručke.         
 
 
O spoločnosti Ford Motor Company
Ford Motor Company je globálna spoločnosť so základňou v meste Dearborn v americkom štáte Michigan. K jej hlavným oblastiam podnikania patrí projektovanie, výroba, marketing, predaj a servis komplexného radu osobných automobilov, nákladných vozidiel, SUV a elektrifikovaných vozidiel značky Ford, ako aj luxusných vozidiel značky Lincoln. Zároveň poskytuje aj finančné služby prostredníctvom spoločnosti Ford Motor Credit Company a aktívne sleduje nové príležitosti na rozšírenie svojho podnikania investíciami do oblastí elektrifikácie, autonómneho riadenia a mobility. Spoločnosť Ford má približne 199 000 zamestnancov po celom svete. Viac informácií o spoločnosti Ford, jej produktoch a spoločnosti Ford Motor Credit Company nájdete na internetovej stránke www.corporate.ford.com.
 
Spoločnosť Ford of Europe sa zaoberá výrobou, predajom a servisom vozidiel značky Ford na 50 individuálnych trhoch a má približne 53 000 zamestnancov vo svojich podnikoch s plnou majetkovou účasťou. Celkovo pre spoločnosť pracuje približne 67 000 ľudí, ak sa zarátajú aj podniky s účasťou iných spoločností a nekonsolidované podniky. Okrem spoločnosti Ford Motor Credit Company prevádzkuje spoločnosť Ford Europe divíziu Ford Customer Service Division a 24 výrobných závodov (16 podnikov s plnou majetkovou účasťou alebo konsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností a 8 nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností). Do Európy boli prvé automobily značky privezené v roku 1903, teda v tom istom roku, v ktorom bola spoločnosť Ford Motor Company založená. Výroba sa v Európe začala v roku 1911.
 
O spoločnosti Summit Motors Slovakia
Summit Motors Slovakia je autorizovaným dovozcom osobných a ľahkých úžitkových vozidiel značky FORD pre Slovenskú republiku