2022-10-13

Ford Kuga Black Edition

Ford Kuga Plug-In Hybrid je najpredávanejšie vozidlo PHEV v Európe. Teraz v ponuke aj s balíkom čiernych prvkov – Black Edition a voliteľnými komfortnými sedadlami.

  • Kuga je zatiaľ najpredávanejším plug-in hybridným vozidlom (PHEV) Európy za rok 2022, keď v prvom polroku prekonala najbližšieho konkurenta o viac ako 28 percent

  • Nový dostupný variant Kuga ST-Line X s balíkom Black Edition ponúka čiernu strechu, čierne detaily v exteriéri, 20-palcové zliatinové disky s čisto čiernym povrchom a k tomu širokú paletu farieb karosérie v cene 2390 € s DPH 
 
  • Vyššiu mieru pohodlia a opory zabezpečujú dostupné komfortné sedadlá z dielne automobilky Ford, ktoré certifikovala popredná organizácia AGR zameraná na zdravie chrbtice
Bratislava, 13. októbra 2022 – SUV Ford Kuga Plug-In Hybrid(1) sa za prvý polrok 2022 stalo najpredávanejším plug-in hybridným vozidlom (PHEV) zo všetkých značiek na všetkých európskych trhoch.(2,3)
 
V nadväznosti na úspešný zisk titulu najpredávanejšieho plug-in hybridného vozidla Európy za rok 2021(2,3) sa v tomto roku dostalo k svojim majiteľom už 23 000 kusov plug-in hybridného modelu Kuga, ktorého sa v porovnaní s najbližším súperiacim vozidlom PHEV predalo o vyše 28 percent viac.(3)
 
Okrem toho dnes spoločnosť Ford oznámila uvedenie variantu Kuga ST-Line X s balíkom čiernych prvkov, ktorý ponúkne celý rad vizuálnych vylepšení, ako aj nové komfortné sedadlá dostupné za príplatok.
 
„Vieme, že mnohí naši zákazníci, ktorí chcú prestať jazdiť na aute s klasickým benzínovým alebo naftovým pohonom, zatiaľ nemusia byť pripravení prejsť na plne elektrifikované vozidlo. A skutočnosť, že sa Kuga Plug-In Hybrid stala najpredávanejším vozidlom PHEV v Európe, dokazuje, že ide o tú správnu voľbu pre mnohých týchto zákazníkov,“ povedal Glen Goold, riaditeľ modelového radu Ford Kuga. „Vozidlá ako Kuga Plug-In Hybrid sú rozhodujúcou súčasťou záväzku spoločnosti Ford k elektrifikovanej budúcnosti.“
 
Inteligentný pohonný systém modelu Kuga Plug-In Hybrid poskytuje zákazníkom flexibilitu. Svedčia o tom aj hodnoty dojazdu na elektrinu získané podľa postupu WLTP – celkový dojazd 57 až 67 km, resp. 71 až 88 km v meste, ktoré im umožňujú častejšie jazdiť čisto na elektrický pohon. Spotreba energie začínajúca na úrovni 14,4 až 15,9 kWh/100 km (podľa WLTP) je tiež nižšia než u hlavných konkurentov.(4)
 
Okrem toho môžu zákazníci využívať dojazd a flexibilitu benzínového vozidla s asistenciou elektrického pohonu, ktorý dopĺňa celkový výkon vozidla. Vodiči môžu ponechať svoje vozidlo Kuga Plug-In Hybrid nastavené v automatickom elektrickom režime, v ktorom bude jazdiť najúspornejším možným spôsobom, aby spotrebovalo čo najmenej paliva bez ohľadu na jazdnú situáciu.
Black Edition prináša do modelového radu Kuga ešte viac štýlu a individuality
 
Už teraz si môžete objednať aj variant Kuga ST-Line X s balíkom čiernych prvkov, s ktorým vozidlo získa jedinečné dizajnové prvky v exteriéri a tým aj dynamickejší a osobitejší vzhľad za cenu 2 390 € s DPH .
 
Balík čiernych prvkov skvelo dopĺňa kompletnú paletu farieb karosérie dostupných pre športový model Kuga ST-Line X a umožňuje mu opticky vyniknúť. V exteriéri tak pribudne čierna strecha a čierna úprava na vonkajších spätných zrkadlách, prieduchoch v prednej maske a zadnom spojleri. Čierne sú aj znaky ST-Line a nápis Kuga na dverách batožinového priestoru, pričom vozidlo má štandardne nasadené 20-palcové zliatinové disky nalakované načierno.
 

Nové príplatkové komfortné sedadlá poskytujú cestujúcim vpredu lepšiu oporu

Záujemcovia o model Kuga majú teraz v rámci celého modelového radu na výber nové príplatkové komfortné sedadlá, ktoré schválila popredná nemecká organizácia Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) (Kampaň za zdravé chrbty) so zameraním na zdravie chrbtice.

Sedadlo sa vďaka možnosti nastavenia v 18 smeroch dokáže prispôsobiť sediacej osobe namiesto toho, aby človek musel prispôsobovať svoju pozíciu sedadlu, čo je aj predpokladom pre získanie osvedčenia od organizácie AGR.

Dá sa nastavovať výška, dĺžka a sklon sedadla, ako aj bedrová opierka a opierka hlavy, obe v štyroch smeroch, aby si každý cestujúci bez ohľadu na postavu a výšku našiel na sedadle pohodlnú polohu.
Akreditáciu AGR udeľuje nezávislá skúšobná komisia zložená z odborníkov z rôznych lekárskych odborov, odhodlaná pomáhať zákazníkom s výberom produktov, ktoré priaznivo vplývajú na chrbát. Bolesť v spodnej časti chrbta je hlavnou príčinou invalidity vo svete. Z jednej štúdie vyplynulo, že 63 percent vodičov trpí bolesťami chrbta, ktoré narúšajú ich každodenné aktivity.(5) 
# # # Poznámky # # #
                                                                                                                             
(1) Kuga Plug-In Hybrid dosahuje podľa postupu WLTP homologizované hodnoty emisií CO2 na úrovni 21 až 30 g/km a spotreby paliva v rozsahu od 0,9 do 1,3 l/100 km a tiež dojazd na elektrinu 57 až 67 km. Rozsah emisií CO2 a spotreby paliva sa môže líšiť v závislosti od variantov vozidla, ktoré sú dostupné na jednotlivých trhoch.
 
Deklarované hodnoty spotreby paliva/energie, emisií CO2 a dojazdu na elektrinu podľa postupu WLTP boli stanovené v súlade s technickými požiadavkami a špecifikáciami nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 715/2007 a nariadenia Komisie (EÚ) 2017/1151 v platnom znení. Používané štandardné skúšobné postupy umožňujú porovnávať rôzne typy vozidiel od rôznych výrobcov.
 
(2) Spoločnosť Ford of Europe vykazuje výsledky predaja za svojich 20 tradičných európskych trhov: Belgicko, Českú republiku, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Írsko, Maďarsko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko a Veľkú Britániu.
 
(3) Na základe údajov, ktoré vykázala agentúra JATO Dynamics, www.jato.com
 
(4) Na základe analýzy spoločnosti Ford.
 
 
Ford Motor Company je globálna spoločnosť so základňou v meste Dearborn v americkom štáte Michigan. K jej hlavným oblastiam podnikania patrí projektovanie, výroba, marketing, predaj a servis komplexného radu osobných automobilov, nákladných vozidiel, SUV a elektrifikovaných vozidiel značky Ford, ako aj luxusných vozidxydsššľiel značky Lincoln. Zároveň poskytuje aj finančné služby prostredníctvom spoločnosti Ford Motor Credit Company a aktívne sleduje nové príležitosti na rozšírenie svojho podnikania investíciami do oblastí elektrifikácie, autonómneho riadenia a mobility. Spoločnosť Ford má približne 182 000 zamestnancov po celom svete. Viac informácií o spoločnosti Ford, jej produktoch a spoločnosti Ford Motor Credit Company nájdete na internetovej stránke.
 
Spoločnosť Ford of Europe sa zaoberá výrobou, predajom a servisom vozidiel značky Ford na 50 individuálnych trhoch a má približne 35 000 zamestnancov vo svojich podnikoch s plnou majetkovou účasťou. Celkovo pre spoločnosť pracuje približne 54 000 ľudí, ak sa zarátajú aj podniky s účasťou iných spoločností a nekonsolidované podniky. Okrem spoločnosti Ford Motor Credit Company prevádzkuje spoločnosť Ford Europe divíziu Ford Customer Service Division a 14 výrobných závodov (10 podnikov s plnou majetkovou účasťou alebo konsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností a 4 nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností). Do Európy boli prvé automobily značky privezené v roku 1903, teda v tom istom roku, v ktorom bola spoločnosť Ford Motor Company založená. Výroba sa v Európe začala v roku 1911.
 
O spoločnosti Summit Motors Slovakia
Summit Motors Slovakia je autorizovaným dovozcom osobných a ľahkých úžitkových vozidiel značky FORD pre Slovenskú republiku