2022-09-09

Ford posilňuje model Mustang Mach-E v oblasti asistenčných jazdných technológií a komfortu

Elektrický Mustang porazil v predajoch variant so zážihovým motorom v pomere 8 : 1

  • Nový Ford Mustang Mach-E ponúka inteligentný automatizovaný tempomat 2.0, schopnosť ťahať príves do 1 500 kg a nové atraktívne farby. 
 
  • V prípade verzie Premium s pohonom zadných kolies sa ponuka pre zákazníkov rozširuje o štandardne montované 19-palcové zliatinové disky kolies, adaptívne LED svetlomety a sedadlá elektricky nastaviteľné v ôsmich smeroch.
 
  • Mustang Mach-E je jasným dôkazom rastu dopytu po výkonných elektrifikovaných vozidlách: v doterajších predajoch za rok 2022 porazil model Mustang so zážihovým motorom v pomere osem k jednej.
Bratislava, 9. septembra 2022 – Ford Mustang Mach-E (1) sa oddnes stáva ešte atraktívnejšou voľbou pre vodičov, ktorí sa rozhodli prejsť na elektrický pohon. Prináša totiž vylepšené asistenčné jazdné technológie, funkcie prispievajúce ku komfortu a nové dizajnové prvky.
 
Mustang Mach-E teraz v štandardnej výbave ponúka inteligentný automatizovaný tempomat 2.0 (2) od spoločnosti Ford, ktorý na základe informácií z navigačného systému a prednej kamery automaticky reguluje rýchlosť vozidla nielen podľa značiek najvyššej povolenej rýchlosti, ale aj podľa blížiacich sa zákrut, odbočení či kruhových objazdov.
 
Mustang Mach-E s pohonom zadných kolies alebo všetkých kolies a 91 kWh akumulátorom na predĺžený dojazd teraz navyše dokáže pohodlne ťahať aj väčšie prívesy s hmotnosťou až do 1 500 kg (namiesto pôvodných 1 000 kg). (3)
Podľa doterajších údajov približne 80 percent majiteľov modelu Mustang Mach-E tvoria zákazníci, ktorí prešli od iných automobilových značiek, aby sa stali súčasťou elektrifikačnej transformácie spoločnosti Ford. Pokiaľ ide o doterajšie predaje za rok 2022, tento prvý elektrický člen modelového radu Mustang prekonal zážihový variant modelu Mustang (4) v pomere osem k jednej.
 
„Mustang Mach-E, ktorý sme vyvinuli úplne od základov, ponúka charakter a výkon nášho kultového športového modelu Mustang. Toto prvé SUV v rodine modelov Mustang bude odteraz ešte väčším lákadlom pre čoraz početnejšiu skupinu vodičov pripravených zapojiť sa do elektrifikačnej revolúcie,“ povedal Martin Sander, generálny riaditeľ európskej divízie Ford Model e.
 
Záujemcovia o model Mustang Mach-E majú oddnes navyše k dispozícii širšiu ponuku variantov a možností prispôsobenia. Výbava Premium, ktorá bola doteraz k dispozícii len pre vozidlá s pohonom všetkých kolies, je teraz v ponuke aj pre vozidlá so zadným náhonom s 91 kWh akumulátorom na predĺžený dojazd. Pribudli tiež štandardne montované 19-palcové zliatinové disky kolies, adaptívne LED svetlomety s automatickými diaľkovými svetlami, ktoré neoslňujú iných vodičov,(2) sedadlo vodiča a spolujazdca s osemsmerovým elektrickým polohovaním a červené brzdové strmene v kombinácii s čiernymi exteriérovými detailmi.
 
Pre všetky varianty modelu Mustang Mach-E sú odteraz dostupné atraktívne farby karosérie Vapor Blue a Carbonized Grey a tiež ďalšie dva dizajny zliatinových diskov kolies. 
# # # poznámky # # #
            
(1) Podľa metodiky WLTP (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Dojazdovú vzdialenosť (zamýšľanú cieľovú hodnotu podľa metodiky WLTP) do 600 km možno dosiahnuť s plne nabitým akumulátorom – v závislosti od aktuálnej výbavy a konfigurácie akumulátora. Skutočná dojazdová vzdialenosť môže byť odlišná v dôsledku rôznych faktorov (napr. poveternostných podmienok, štýlu jazdy, profilu cesty, stavu vozidla, veku a stavu lítiovo-iónového akumulátora).
 
(2) Funkcie pomáhajúce vodičovi majú len dopĺňať, a nie nahrádzať pozornosť vodiča, jeho úsudok ani ovládanie vozidla vodičom.
 
(3) Kapacita batožinového priestoru a nosnosť sú limitované hmotnosťou nákladu a rozložením jeho hmotnosti.
 
(4) Ford Mustang: homologizovaná hodnota emisií CO2 256 – 284 g/km (WLTP) a homologizovaná spotreba paliva 11,2 – 12,4 l/100 km (WLTP).
 
Uvedené hodnoty spotreby paliva/energie, emisií CO2 a dojazdovej vzdialenosti na elektrický pohon podľa WLTP sú stanovené v súlade s technickými požiadavkami a špecifikáciami nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 715/2007 a nariadenia (EÚ) č. 2017/1151 v najnovšom znení. Použité štandardné testovacie postupy umožňujú vzájomne porovnávať rôzne typy vozidiel od rôznych výrobcov.
 
Ford Motor Company je globálna spoločnosť so základňou v meste Dearborn v americkom štáte Michigan. K jej hlavným oblastiam podnikania patrí projektovanie, výroba, marketing, predaj a servis komplexného radu osobných automobilov, nákladných vozidiel, SUV a elektrifikovaných vozidiel značky Ford, ako aj luxusných vozidxydsššľiel značky Lincoln. Zároveň poskytuje aj finančné služby prostredníctvom spoločnosti Ford Motor Credit Company a aktívne sleduje nové príležitosti na rozšírenie svojho podnikania investíciami do oblastí elektrifikácie, autonómneho riadenia a mobility. Spoločnosť Ford má približne 182 000 zamestnancov po celom svete. Viac informácií o spoločnosti Ford, jej produktoch a spoločnosti Ford Motor Credit Company nájdete na internetovej stránke.
 
Spoločnosť Ford of Europe sa zaoberá výrobou, predajom a servisom vozidiel značky Ford na 50 individuálnych trhoch a má približne 35 000 zamestnancov vo svojich podnikoch s plnou majetkovou účasťou. Celkovo pre spoločnosť pracuje približne 54 000 ľudí, ak sa zarátajú aj podniky s účasťou iných spoločností a nekonsolidované podniky. Okrem spoločnosti Ford Motor Credit Company prevádzkuje spoločnosť Ford Europe divíziu Ford Customer Service Division a 14 výrobných závodov (10 podnikov s plnou majetkovou účasťou alebo konsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností a 4 nekonsolidovaných podnikov s účasťou iných spoločností). Do Európy boli prvé automobily značky privezené v roku 1903, teda v tom istom roku, v ktorom bola spoločnosť Ford Motor Company založená. Výroba sa v Európe začala v roku 1911.
 
O spoločnosti Summit Motors Slovakia
Summit Motors Slovakia je autorizovaným dovozcom osobných a ľahkých úžitkových vozidiel značky FORD pre Slovenskú republiku